;

17. mai-muffins


Foto: Øystein Westlie

Vi feirer nasjonaldagen med disse gode muffinsene i rødt, hvitt og blått!

Antall: 12 muffins    
Fra start til ferdig muffins: 1 time      
Aktiv tid: 25 minutter

Ingrediensliste

Muffinsrøre

  • 150 g romtemperert smør
  • 150 g sukker
  • 225 g hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ½ dl melk
  • 2 egg

Kremostglasur

  • 200 g romtemperert naturell kremost
  • 100 g melis
  • 1 ts sitronsaft

Pynt

  • jordbær
  • blåbær

Slik gjør du:

Sett stekeovnen på 200 grader og kle et muffinsbrett med muffinsformer. 

Pisk smør og sukker hvitt og luftig i en miksmaster. Skrap ned fra kantene en gang eller to slik at alt blir med i mikseprosessen. Bland sammen det tørre i en bolle og pisk lett sammen melk og egg i en annen. Ha i halvparten av væsken i mikseren og pisk litt. Så halvparten av det tørre og miks det inn. Gjenta med resten. 

Fordel muffinsrøren i formene og stek i 16–18 minutter. Sjekk gjerne med en kakepinne for å se om de er gjennomstekte. Stikk pinnen midt i en av muffinsene. Kommer den tørr ut, er de ferdige. Hvelv dem ut av muffinsbrettet og over på en bakerist og la dem avkjøles. 

Rør sammen kremosten, melisen og sitronsaften i en bolle. Du trenger ikke å bruke miksmaster på dette. Fordel glasuren over de avkjølte muffinsene. 

Alt dette kan du gjerne gjøre dagen før servering. Da setter du muffinsene inn i kjøleskapet over natten. Pynt med bærene. 

Oppskriften er fra Agenda 3:16s matspalte «Sareptas krukke», ved Marit Røttingsnes Westlie. Hun er også kjent som Fru Timian.