;

– Fryktelig lei meg

Generalsekretær Kjetil Vestel Haga forteller at andelen misjonærbarn som har tatt kontakt med Normisjon for å fortelle sin historie, har økt de siste årene.

– Jeg er fryktelig lei meg for at vår organisasjon har påført mange barn så mye smerte, sier Kjetil Vestel Haga. Normisjon vil nå samarbeide med Misjonssambandet og støttegruppen Sendt bort om erstatningsordninger til misjonærbarn.

Tekst og foto Kristin W. Malmin

Det gjorde sterkt inntrykk på generalsekretæren i Normisjon første gang han fikk høre om Ben Iveland sine opplevelser.

– Det er helt utrolig at det går an, at en misjonsorganisasjon har hatt sånne praksiser som Ben beskriver. Alt ser ut til å ha gått galt. Jeg blir sint, oppgitt og opprørt over at det kunne holde på så lenge, kommenterer Kjetil Vestel Haga.  

– Normisjon har tidligere gitt en beklagelse til misjonærbarn som har hatt det vanskelig. Er det behov for å si noe mer? Tok organisasjonen på seg nok skyld?

– Sett utenfra ser det ut som prosessen i 2008 var god og gjennomtenkt. Samtidig er det ikke lett å finne de rette ordene i møte med så sterke historier. Jeg står fullt inne for de formuleringer og det som ble gjort den gangen, men jeg forstår samtidig at det ikke har landet godt nok hos alle.

LES HELE SAKEN I E-MAGASINET >>

VIL DU LESE AGENDA 3:16 DIGITALT? FÅ TILGANG HER!