;

Bedehusband ruller rundt med countrymusikk i egen limo

Bedehusmann ankommer Skjærgårds Music & Mission Festival på Risøya i egen limousin. Fra venstre: Olaf Mosby (bass), Håkon Hageland (trekkspill og piano), Åsmund Øvland (mandolin), Hans Martin Hageland (øverst, trommer), Mathias Stomnås (piano), Eivind Iveland (nederst, lap steel og elgitar), Mats Hansen (banjo og hovedvokal), Håkon Langeland ­­(akustisk gitar og vokal) og David Førde (elektrisk gitar).

Kompisbandet Bedehusmann tok Skjærgårds Music & Mission Festival med storm denne sommeren. I høst skal bandet spille for det norske folk gjennom tv-ruta, på Norske Talenter.

Tekst Anne Lise Haugland Valdez Foto Haakon Sundbø og William Alexander Paul

– Vent litt, vi  skal bare få på oss skjortene først, alle mann. 

Det er sommerlig og varmt på Sørlandet, men de rutete flanellskjortene som er bandet Bedehusmanns image utad, må på. 

– Vi var på Dressmann for å få tak i skjorter, og det var da ideen dukket opp. Det ble blå for de som er i fast forhold, og gule skjorter for oss andre, forteller Mats Hansen og gliser. 

Denne sommeren har to av bandmedlemmene giftet seg. Dermed kan de levere fra seg de gule skjortene til kompisene.

– Men dette er ikke et viktig poeng altså, vi snakker ikke om fargene på skjortene våre fra scenen, legger Eivind Iveland til. Han spiller Lap Steel gitar.

– Nei, skal du få deg dame, rekla­merer du heller ikke med at du spiller trekkspill, supplerer Håkon Hageland, som i tillegg til å dra trekkspillet også spiller på tangenter.

Vi prøver jo ikke å bli rockestjerner, men plutselig fikk vi den følelsen.

Olaf Mosby

LES HELE SAKEN I E-MAGASINET >>

VIL DU LESE AGENDA 3:16 DIGITALT? FÅ TILGANG HER!