Knekkebrød
Oppskrift av Marit Røttingsnes Westlie
Bak knasende sprø knekkebrød til matboksen!
Antall knekkebrød 32
Tilberedelsestid 2 timer
Kokkens tid 25 minutter
Ha alle ingrediensene til deigen i en bakebolle. Bruker du fersk gjær, smuldrer du den rett i bollen. Elt deigen i ca. 5 minutter. Dekk den med plastfolie og la den heve i
30 minutter.
Sett stekeovnen på 175 grader varmluft. Bland samme alle ingrediensene til toppingen.
Hvelv ut deigen og kna den sammen en gang før du deler den i to like store deler. Kjevle hver del ut til en firkant like stor som stekebrettet ditt. Det kan være lurt å kjevle rett på et bakepapir.
Pensle det hele med vann før du drysser halvparten av toppingen over. Legg et bake-
papir på toppen og kjevle over slik at toppingen setter seg fast. Dra bakepapiret over på et stekebrett. Gjenta med resten.
Bruk en kniv og linjal og rut knekkebrødene i 16 firkanter på hvert brett.
Stek knekkebrødene i ca. 30 minutter. Skru ned varmen noe dersom de blir for mørke før de er sprø. La dem avkjøles på en bakerist.
Knekkebrødene holder seg godt i en lufttett boks.
Ingrediensliste
Deigen
• 475 g Fibra 4-kornmel (fra Møllerens) eller fullkornshvetemel
• 25 g sesamfrø
• 50 g solsikkekjerner
• 50 g gresskarkjerner
• ½ pk gjær, fersk eller tørr
• 1 ss honning
• 1 ¼ dl gresk yoghurt
• 1 ¾ dl vann eller melk
• 2 ss olivenolje
Toppingen
• ½ ts flaksalt
• 40 g solsikkekjerner
• 40 g sesamfrø
• 1 ts tørket oregano