17. mai-muffins
Vi feirer nasjonaldagen med disse gode muffinsene i rødt, hvitt og blått!
Antall: 12 muffins
Fra start til ferdig muffins: 1 time
Aktiv tid: 25 minutter
Ingrediensliste
Muffinsrøre
- 150 g romtemperert smør
- 150 g sukker
- 225 g hvetemel
- 2 ts bakepulver
- 1 ts vaniljesukker
- 1 ½ dl melk
- 2 egg
Kremostglasur
- 200 g romtemperert naturell kremost
- 100 g melis
- 1 ts sitronsaft
Pynt
- jordbær
- blåbær
Slik gjør du:
Sett stekeovnen på 200 grader og kle et muffinsbrett med muffinsformer.
Pisk smør og sukker hvitt og luftig i en miksmaster. Skrap ned fra kantene en gang eller to slik at alt blir med i mikseprosessen. Bland sammen det tørre i en bolle og pisk lett sammen melk og egg i en annen. Ha i halvparten av væsken i mikseren og pisk litt. Så halvparten av det tørre og miks det inn. Gjenta med resten.
Fordel muffinsrøren i formene og stek i 16–18 minutter. Sjekk gjerne med en kakepinne for å se om de er gjennomstekte. Stikk pinnen midt i en av muffinsene. Kommer den tørr ut, er de ferdige. Hvelv dem ut av muffinsbrettet og over på en bakerist og la dem avkjøles.
Rør sammen kremosten, melisen og sitronsaften i en bolle. Du trenger ikke å bruke miksmaster på dette. Fordel glasuren over de avkjølte muffinsene.
Alt dette kan du gjerne gjøre dagen før servering. Da setter du muffinsene inn i kjøleskapet over natten. Pynt med bærene.
Oppskriften er fra Agenda 3:16s matspalte «Sareptas krukke», ved Marit Røttingsnes Westlie. Hun er også kjent som Fru Timian.